Ta hand om dina naglar, del 3/8

2012-02-14 @ 14:00:27

 

Akta nagelbanden
Nagelbanden är till för att skydda matrix (där nageln skapas, precis i början av nageln), men om nagelbandet skadas kan det göra att nagelns tillväxt hämmas. Man bör vara försiktig med nagelbanden då de också skyddar matrix från bakterier och svamp.
Nagelbandet fastnar ofta på nageln och därför är det viktigt att skilja nagelbandet från nageln (då det annars kan ge sprickor i nagelbandet som i sin tur kan leda till infektioner). Separera nagelbandet från nageln gör man genom att massera in mjukgörande oljor och det är även bra att trycka tillbaka nagelbandet från nageln med en "nagelbands-pet" som jag kallar det.
Och för det sista - dra aldrig under några som helst omständigheter bort nagelbanden!! I andra länder vet jag att man ofta gör det vid manikyr och nagelbyggning, men av det jag ovan beskrivit tror jag ni förstår själva varför det kan få förödande kosekvenser! Dessutom så växer nagelbandet bara sig allt hårdare om man ständigt tar bort dem. Det är mycket bättre att använda nagelbandsolja och att trycka tillbaka nagelbanden mot nagelns början. Blötlägg gärna naglarna med ljummet vatten och nagelbandsolja innan du "petar tillbaka" nagelbanden.