Ta hand om dina naglar, del 1/8

2012-02-03 @ 23:35:04
Hej hopp! Sitter och kvällsmyser lite framför datorn. Jag har spenderat dagen med min käre pojkvän & familj, tänkte lägga mig tidigt ikväll - men först ska jag skriva lite om hur man på bästa hand tar hand om sina naglar. Tar man hand om sina naglar leder det också till en starkare och såklart längre nagel. Vissa har av naturen starkare naglar medan andras är tunnare. Man kan dock alltid förbättra dem genom rätt skötsel och dessutom undvika svamp, bakterier och så vidare. Jag börjar med att berätta lite om varför man bör undvika vatten.

♥ Undvik vatten

Som många vet så försvagas våra naglar om de utsätts för mycket vatten. Våra naglar består av en mindre mängd lipider (fetter som håller samman cellerna) än vad huden gör och kan därför absorbera mycket mer vatten än vad huden kan. Man ska därför skydda naglarna från vatten så mycket som möjligt, exempelvis genom att använda handskar exempelvis då man diskar och städar (även för att undvika starka lösningsmedel).
Om naglarna skivar sig mycket kan det bero på att man har haft dem i vatten väldigt mycket, eftersom nageln mjuknar.
Bara för att man ska undvika vatten betyder det inte att vatten faktiskt är bra för naglarna - men i viss mån! Utsätts naglarna för mycket vatten så blir de olika lagren lätt separerade ifrån varandra, men är de alldeles för torra så blir de istället hårda och spröda. Det som dock är svårt att veta är hur pass mycket vatten som behövs för att nageln ska få lagom med fukt.
Det bästa man kan göra är att använda sig av en nagelbandsolja.. men mer om det i nästa avsnitt!

Man kan ju alltid köpa ett par fina diskhandskar för att göra det hela lite roligare... ;)