Kyckling i ugn med grädde

2012-02-17 @ 23:24:41
Supermysig fredagskväll med gott käk och mys med familj & pojkvän som det brukar bli på fredagarna :]
Ikväll lagade jag och mamma en jättegod måltid, som jag även har gjort förut. Den är både god, festlig och superenkel - så jag måste definitivt tipsa om den! En favorit här hemma.



För 4 portioner behöver du:
6 st kycklingfiléer
1 rödlök (jag brukar ta fler.. typ 2)
1 vitlöksklyfta (ta gärna en till.. bara gott om man gillar smaken av vitlök det vill säga)
6 dl grädde
1 dl creme fraiche

1 msk fransk senap (vilken senap som helst går egentligen bra, ta den som finns i kylskåpet)
1 msk äkta soya
1 hönsbuljongtärning (kycklingbuljong går också bra)
Salt, vitpeppar och margarin till löken

Hacka löken och vitlöken och låt den puttra i margarinet utan att den tar färg. Tillsätt senap, soya, grädde, creme fraiche och buljong. Salta och peppra kycklingen och lägg dem i den djup, eldfast form. Häll över såsen och släng in i en 200-gradig ugn i 30-40 minuter. Strö över hackad persilja (om du vill) och servera med ris. Eller pasta. Eller potatis. Såklart får man ha en god sallad till också =)
Enjoy!