Desire is a powerful force that can be used to make things happen

2012-02-11 @ 13:57:21
Är det verkligen så att ens längtan kan få saker att mirakulöst inträffa?
Jag har läst boken 'The Secret - Kraften' från och till sedan i somras och jag fastnade ganska snabbt för hela grundtanken som genomsyrar boken. Egentligen är det en uppföljare till den första 'The Secret - Hemligheten' som Mikalea tipsade mig om i somras, men jag har bara läst den andra boken och de ska vara fristående från varandra.



Tanken är att vi ska följa attraktionslagen, som går ut på att det vi attraherar - det drar vi också till oss. Om vi däremot fokuserar på det vi inte vill ha, så attraherar vi det istället.
Ju mer kärlek vi ger till det vi vill ha, desto större är chansen att vi får det fortfare. Ett exempel som beskrivs i boken är en familj som har tappat bort sin hund och istället för att klaga över att hunden är borta, ger de all kärlek de kan i sina tankar för att få hunden tillbaka. De låtsas till och med att hunden är hos dem, sätter fram mat, tar fram kopplet och så vidare. Efter ett tag kom hunden tillbaka!
Ja, hur mycket man tror på det är ju upp till var och en - men en sak står klar i alla fall: man tänker mycket mer positivt efter att ha läst boken! Och det är väl aldrig fel!?